Designtävling: Box Open by Vina Maipo

PRESSBILDER

Chris-Wine Sweden

Information:
Helejna Larsson
Admire Communication
0708-44 59 76
helejna.larsson@admire.se


PRESSMEDDELANDE

PRESSMEDDELANDE 30 september 2007

Boxvinet på bordet får fart på designstudenters karriär.

Box Open by Viña Maipo är tävlingen som ska få oss att ställa boxvinet på det dukade bordet.

Och det är boxvinets resa från skåpet till bordet som är utmaningen för ett 15-tal designstudenter.

Måndag den 1 oktober startar tävlingen som äger rum på Växjö Universitet. Det är en unik möjlighet för studenterna, den som lyckats bäst får sitt bidrag producerat av designföretaget Sagaform.

Vem som lyckas bäst avgör juryn, som består av:
Mats Theselius – möbeldesigner
Alexandra Zazzi – restauratör, La Stazione
Håkan Larsson – redaktör för tidningen Allt om vin
Felipe Neira från vinproducenten Viña Maipo i Chile
Samt en representant från Sagaform

Bakom tävlingen står vinimportören Chris-Wine Sweden och vinproducenten Viña Maipo samt designföretaget Sagaform.

Följ tävlingen:

  • Besök studenterna i Växjö under v.40 för att ta del av hur de jobbar fram sina tävlingsbidrag.
  • Bilder kommer löpande att läggas upp på www.pressbild.com.
  • Tävlingsbidragen kommer att ställas ut den 9-11 november på Stockholmsmässan ”Det goda köket”.
  • Vinnaren presenteras på mässan fredagen den 9 november kl.16.30.

 

PRESSMEDDELANDE 5 September 2007

Box Open – Äntligen är det dags att placera boxvinet på det dukade bordet

Varför göms vinboxen med det goda innehållet alltid i köksskåpet, när vinflaskorna med likadant innehåll får stoltsera på middagsbordet?

En intressant fråga, och nu är det äntligen dags att lösa problemet. Det goda boxvinet ska ut på middagsbordet där det hör hemma. Därför utlyser vinimportören Chris-Wine Sweden - designtävlingen Box Open by Viña Maipo bland Sveriges unga ledande designers. Syftet är att finna former för vad som krävs för att ställa boxen på bordet. Studenterna måste därför lyfta fram problemställningen: Var placerar man sin Viña Maipo-box?
– Att boxen göms undan är absolut inte vinets fel. Det vin som tappas på box, tappas även på flaska och kommer därmed från samma produktion, klargör Frida Valentin, marknadskoordinator på Chris-Wine Sweden.

Framtidens formgivare och framtidens design
Tävlingen kommer att äga rum bland tredje års studenterna på designprogrammet vid Växjö Universitet under hösten. Vinnaren presenteras på mässan ”Det Goda Köket” i Älvsjö den 9 november. Minst en student kommer att få en pangstart på sin karriär.
– Det ska bli spännande att se hur unga formgivare kommer att lösa uppgiften. De har fria händer att välja material och uttryck. Bara det går att tillverka praktiskt, så att fler får nytta av funktionen, säger Jenny Johannesson Fichtner, marknadschef på Chris-Wine Sweden.

Jury som kan branschen
En namnkunnig jury som ska sovra bland förslagen är redan tillsatt. De kan vin, mat och design och deras fingertoppskänsla kan garantera att vinnarkonceptet i Box Open by Viña Maipo blir en verklig framgång hos vinkonsumenten.

Sommarens bästa val
Viña Maipo Cabernet Sauvignon-box står i fokus. Det är ett fruktigt rödvin där smak och doft uttrycker det karakteristiska och traditionella Chile. Vinet har bland annat utsetts till ett av sommarens bästa röda boxvin i Dagens Nyheter. Vinproducenten Viña Maipo är beläget i Central Valley i Chile. Namnet är taget från en av dalarna – Maipo Valley – där klimatet är idealiskt för vinodling.

För ytterligare information, kontakta: Helejna Larsson på Admire Communication, 0708-44 59 76 eller helejna.larsson@admire.se

 

 

WWW.PRESSBILD.COM
070-796 66 95
info@pressbild.com