8 mars- scenkonstfestival
8 mars 2006

Länk: PRESSBILD

Dansens Hus
Wallingatan 21
111 24 Stockholm
Tel (vx) 08-508 990 00
Fax 08-508 990 10

Anna Söby
anna.soby@dansenshus.se
08-508 990 06
070-279 90 06

Cecilia Nordström
cecilia.nordstrom@dansenshus.se
08-508 990 05
070-279 90 05

Jennie Lindell
Jennie.lindell@dansenshus.se
08-508 990 08

E-post
marknad@dansenshus.se

Internet
www.dansenshus.se

 


PRESSMEDDELANDE

Scenkonstfestival på Internationella Kvinnodagen

Dansens Hus firar Internationella Kvinnodagen med en scenkonstfestival som bryter normer och går mot strömmen. Olika uttryck får plats på Stora scen den 8 mars. Tove Sahlin och Anna Efraimsson håller ihop kvällen. Bland andra återfinner vi Dansens Hus publikfavoriter Malin Hellkvist Sellén och Dorte Olesen. Vi får också se spoken word poeten Shima Niavarani, utdrag ur Unga Riks Snopp & Snippa, Kunqs Armé av älskande samt Teater Lumors Jag var en Beauty. Det bjuds också på smakprov av Jösses Flickor- återkomsten från Stockholms Stadsteater.

Scenkonstfestival – 8 mars
8 mars kl 19.00, Dansens Hus Stora scen
Föreställningslängd ca 120 min med paus

Presskontakt Anna Söby, 08-508 990 06, 070-279 90 06, anna.soby@dansenshus.se

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
PROGRAM

Röd tråd Tove Sahlin och Anna Efraimsson
Scenbild Josefin Hinders
Invigningstalare Svetlana

Unga Riks
ur Snopp & Snippa
Medverkande Joanna Skobe, Ola Björkman
Idé, iscensättning Lars Melin

Tjejer som rapar högt och killar som gillar söta saker. Prinsesskillar och riddartjejer. Går det för sig? Vad är det egentligen okej att göra om man är tjej? Och vad är det att vara kille? Snopp och Snippa är en kul föreställning med massor av musik som vänder upp och ned på barns ofta väldigt bestämda uppfattningar om vad som passar sig för tjejer och killar.

Malin Hellkvist Sellén
Av och med Malin Hellkvist Sellén

Malin Hellkvist Sellén är intresserad av kropp, politik och estetik. Hon är förtjust i bibliotek, lappländska byn Idvattnet, snygga tidskrifter och stark mat. Inspirationen kommer ofta från fotografier, minnen, populärmusik, kitchiga prylar, litteratur och fantastiska människor.

Shima Niavarani
Av och med Shima Niavarani, Riksteatern JAM

Shima Niavarani är född 1985 och har bland annat bott i Hammarstrand, Örnsköldsvik och Upplands Väsby. Nu bor hon i Bagarmossen i Stockholm och var förra årets komet på scenkonststjärnhimlen. Shima Niavarani är ordkonstnär, regissör och estradör. Och så spelar hon gitarr och sjunger. Lite som en modern renässansmänniska, hon kan allt och gör allt själv. Debuten var Autodidakt i enmansakt, en slagkraftig och intelligent ordlek om schablonbilder och maktstrukturer.

Åsa & Gertrud
Ur Trevligt och bra
Av och med Åsa Asptjärn, Gertrud Larsson

Kommer Rashida från Bangladesh någonsin att gå i mål i SM i Asyl?
Vilket är Åke Greens fru, Barbro Greens, nya hetsprojekt?

En satirisk sketchkavalkad av sällan skådat slag. De har varit verksamma som komikerduo i 10 år och har arbetat för scen, radio och teve. Åren 1996-2000 gjorde de varje vecka radiosketcher i freja, Sveriges Radio P1. År 2000 medverkade Åsa & Gertrud i Ronny Erikssons teveserie Farmartankar, som sändes i SVT. Duons främsta merit hittills är att ha varit Jeopardyfråga på 500-kronors nivån i kategorin radiosatir.

Kunq
Ur Armé av älskande
Baserad på Queer Nations Queer manifesto
Regi Pelle Hanaeus
Koreografi Nadja Hjorton
Musik Makode Bah Linde, Anna-Karin Bunnel, m fl
Medverkande, Siri Hjorton Wagner, Helena Lindblom, Johanna Mårtensson, Romina Ramos, Magnus Strandlund, Johan Karlsson

Kunq är ung queer teatergrupp och ett unikt projekt i Sverige. Nu får vi se ett utdrag ur deras senaste föreställning Armé av älskande som spelades i somras och är baserad på Queer manifesto.

Teater Lumor
Ur Jag var en Beauty
Medverkande Isabell Sollman
Manus Paula Stenström, Isabell Sollman
Regi Paula Stenström

En kvinnas väg från subjekt till objekt i en värld som älskar ytan men inte innehållet. En soloföreställning där Isabell Sollman spelar alla roller om hur det är att vara en Beauty i en värld full av Beasts. Kön, klass och identitet och om att ta makten över sig själv.

Maya Hald
Ur D Muttants mission
Av och med Maya Hald, Riksteatern JAM
Consiliegere Tove Sahlin

D Muttants mission är en väldigt rolig grundkurs i feministiskt själsförsvar och turnerade Sverige runt under hösten 2005.

Dorte Olesen
Av och med Dorte Olesen

Dorte Olesen kommer från Danmark och har varit verksam som koreograf i Sverige sedan 1992, under 2006 är hon residenskoreograf på Dansens Hus. Lustgård, Lifeshow, Little Stars, Ful flicka och Pudel är några av hennes tidigare verk. Nu visas en överraskning speciellt för kvällen

Stockholms Stadsteater
ur Jösses Flickor– återkomsten
Kapellmästare Monica Dominique
Regi Maria Löfgren
Musik Gunnar Edander, Monica Dominique
Text Margareta Garpe, Suzanne Osten, Malin Axelsson
Medverkande Ensemblen ur Jösses Flickor- återkomsten

Jösses flickor – återkomsten är uppföljaren till Jösses flickor av Margareta Garpe och Suzanne Osten, en av Stockholms Stadsteaters största succéer någonsin. Den hade urpremiär 29 november 1974, när Stockholms Stadsteater låg på Barnhusgatan 14, i det som idag är Dansens Hus. Nu är de tillbaka. (Urpremiär 7 april på Stockholms Stadsteater, Stora scen)

WWW.PRESSBILD.COM
070-796 66 95
info@pressbild.com