Nyhetsbrev 051209

 

Dansens Hus
Wallingatan 21
111 24 Stockholm
Tel (vx) 08-508 990 00
Fax 08-508 990 10

Anna Söby
anna.soby@dansenshus.se
08-508 990 06
070-279 90 06

Cecilia Nordström
cecilia.nordstrom@dansenshus.se
08-508 990 05
070-279 90 05

Jennie Lindell
Jennie.lindell@dansenshus.se
08-508 990 08

E-post
marknad@dansenshus.se

Internet
www.dansenshus.se

 


PRESSMEDDELANDE

Vardagslyxen på Dansens Hus fortsätter

Dansens Hus fyller 15 år i vår och det firar vi med 15 exempel på vardagslyx. Idag släpper vi biljetterna, missa inte det senaste inom performancekonsten, nya utövare, gamla traditioner, humor och glädje och fantastisk dans i en spännande blandning av internationellt och svenskt. Dessutom intressanta seminarier om genus, mångkultur och kulturella identiteter.

Läs mer och boka biljetter på www.dansenshus.se

God Jul och Gott Nytt år!

Cirkus Cirkör, Havfruen, 1 dec 2005 -22 jan 2006
H C Andersens sjöjungfru i Cirkus Cirkörs version, en smaskig saga för vuxna. Kärlek, tragik, humor, en stilig prins, vältränade sjömän och fagra prinsessor som simmar på havsbotten, slänger sig i rep, överlever sjöoväder och offrar sig för den stora kärleken.

Dansparty, 4 februari
Vi fyller 15 år och bjuder på födelsedagskalas - ett hejdundrande Dansparty – och du är naturligtvis bjuden! Det blir roligt, provocerande, vackert, fult, givande, störande och helt enkelt underbart, precis som så ofta på Dansens Hus.

Charlotte Engelkes, Miss Very Wagner, 7-9, 13, 14 februari
Miss Very Wagner är performancekonst och opera filtrerat genom Charlotte Engelkes högst egna föreställningsvärld. Ett solo fyllt med förälskelse, passion, undergång, segelduk och smärtsam svansång.

The Continuum, Beyond the Killing Fields, 10, 11 februari
Hur kan man förlora allt, men fortfarande ha tron på ett värdigt liv och aldrig ge upp? Det här är tempeldanserskan Em Theays berättelse om sitt liv och tiden under Pol Pots regim i Kambodja. En föreställning som blandar samtida uttryck med det traditionella.

Filmfrossardagar, 15-17 februari
Frossa i dansfilm, under några kvällar laddar vi om och visar prisbelönta filmer på stor duk och med bra ljud. Upplev bland annat Amelia av La La La Human Steps och Blush av Wim Vandekeybus.

Hooman Sharifi
We failed to hold this reality in mind, 21, 22 februari
Hopefully someone will carry out great vengeance on me, 22 februari

Den iranfödde koreografen och dansaren Hooman Sharifi tillhör Europas performanceelit.
Tillsammans med sitt kompani Impure skapar han poIitiska koreografier där hans persiska arv möter influenser från bland annat hiphopvärlden. När de för första gången besöker Dansens Hus är det med två verk, ett solo och en trio. I We failed to hold this reality in mind interagerar Hooman Sharifi själv med publiken. Tillsammans utgör de båda verken en helaftonskväll den 22 februari.

Akram Khan, third catalogue, 24, 25 februari
Världsmedborgaren Akram Khan fyller scenen med klassisk indisk Kathak. Han tänjer gränserna för danskonsten med avancerade rytmer, hinduisk mytologi och poesi. Akram Khan har rönt stor framgång på Dansens Hus som han besökt två gånger tidigare, då med samtida verk.

Peeping Tom, Le Salon, 3, 4 mars
I denna dansteater, av ännu ett framgångsrikt belgiskt danskollektiv, möts tre generationer i ett komiskt men samtidigt vemodigt dansdrama. Le Salon är ett stycke känslomässig dansteater blandat med intensiva dansscener och vackra sångnummer.

8 mars, scenkonstfestival
Den 8 mars presenterar Kommittén för jämställdhet inom scenkonstområdet sin rapport. Vi passar på att fira med ett urval av det bästa, roligaste och tuffaste vi hittat. Kom och låt dig inspireras av alla sorters scenartister som utmanar normerna och går mot strömmen. Efteråt blir det fest!

cristina caprioli/ccap, very very, 10, 11, 14-18 mars
Cristina Caprioli är tillbaka på Dansens Hus med sin tyglade intensitet. Det är snyggt, det är smart, det dansas så det knakar. En duett i ett psykedeliskt rum med speglingens skelande blick.

Maria Clara Villa-Lobos, XL, because size does matter, 13 mars
Välkommen till snabbmatsrestaurangen som bjuder på samtida dans. Publiken får själva välja från menyn, hur skulle det smaka med en ”Trish & chips” eller kanske en ”Double De Keybus”? Med en nypa ironi och en stor dos humor ger XL en kritisk syn på masskonsumtionen i samhället och poängterar behovet av att hitta nya sätt att återvinna.

Batsheva Dance Company, Naharin’s Virus, 21-25 mars
Naharin’s Virus är ett gränsöverskridande samarbete mellan koreografen Ohad Naharin och musikern Habib Alla Jamal. Dansverket skapades efter en av de värsta drabbningarna i Israel-Palestinakonflikten. Resultatet blir lustfyllt och provocerande med sexton dansare till arabisk och israelisk musik.

Virpi Pahkinen, Sal Mirabile, 30 mars-1 april
Döda Havets viskningar. Saltets hemliga svärta. Hallucinatorisk klarhet. Någonting flyter, något annat sjunker i Sal Mirabile, Virpi Pahkinens nya verk på Dansens Hus Stora scen. Nu är hon tillbaka som både dansare och koreograf i ett verk som för tankarna till Döda Havet och katedraler av saltvatten.

GöteborgsOperans Balett, Fonte2/Kylián, 6-8 april
GöteborgsOperans Balett gästar Dansens Hus med ett trippelprogram, Nicolo Fonte har skapat två nya verk direkt för kompaniet och kvällen avslutas med Jirí Kyliáns kritikerrosade Bella Figura.

Bounce Streetdance Company, 22 april–9 juni
I dårhuset klättrar folk på väggarna. De intagna vårdas med balett. Allt förändras när den nyintagne mannen kommer och släpper loss "galningarna", både fysiskt och psykiskt. Men vem är egentligen sjuk? De som sätter upp regler, som säger att man inte är normal om man inte är som de? Är det de som inte kan, eller vill anpassa sig till systemets regler? Föreställningen utspelar sig på en mentalklinik och publiken får uppleva Bounce i en sjukhusmiljö.

 


Vi fortsätter med våra populära seminarier i vår

Tema genus - vad visas på dansscenen?
Mån 9 januari kl18.00, Lilla scen, fri entré

Tema mångkultur
Lör 11 februari kl 16.00, Lilla scen, fri entré

Tema kulturella identiteter
Tis 21 februari kl 19.00, Lilla scen, fri entré

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Abonnemang
Dansens Hus vårabonnemang innehåller Charlotte Engelkes, Peeping Tom, cristina caprioli/ccap och GöteborgsOperans Balett. – Se fyra föreställningar till priset av tre, få samtidigt ett bra urval av svensk och internationell samtida dans. Abonnemang köps i biljettkassan och kostar 440 kr. Normalpris är 640 kr - du sparar 200 kr!

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

Ge bort ett presentkort i julklapp– den perfekta vardagslyxen! Ge bort en upplevelse på Dansens Hus i julklapp och dina vänner får en oförglömlig kväll. Här finns något som passar alla – vackert, roligt, medryckande och inspirerande. Presentkorten säljs i Dansens Hus biljettkassa och gäller i fem år.

Boka biljetter
Dansens Hus biljettkassa, Barnhusgatan 14
Telefon 08-508 990 90, fax 08-508 990 99
Öppet måndag-lördag kl 12-18 och i samband med föreställning
Boka på www.dansenshus.se
Ticnet 077-170 70 70, www.ticnet.se

Öppettider i Jul- och Nyårshelgen
19-21 dec 12-18
27-30 dec 12-19
Öppet som vanligt från 2 jan

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Vill du inte ha fler nyhetsbrev från Dansens Hus svara till info@dansenshus.se

 

PRESSBILD.SE 070-7966695