VOLT
Dans/performance för fyra dansare/aktörer.
ELISSON / EKSTRÖM / ÅKERLUND
Nypremiär onsdagen 13 april

Länk: PRESSBILDER

Björn Elisson
koreograf

Timmermansg. 2 B
118 25 Stockholm

Producent
Veronica Bedecs/
Satu Tielinen

Tel 08-642 01 88
Fax 08-428 95 30

b.elisson@telia.com

www.bjornelissonkompani.se


PRESSMEDDELANDE

NYPREMIÄR
VOLT
ELISSON/EKSTRÖM/ÅKERLUND
Dans/performance för fyra dansare/aktörer

Nypremiär onsdagen 13 april kl. 19.00 på den publik och kritikerrosade föreställningen VOLT som hade urpremiär på Moderna Dansteatern 3 december 2004. Endast 3 av 8 föreställningar spelades innan föreställningen var tvungen att ställas in p.g.a. att en av dansarna råkade ut för en trafikolycka.

Volt är den fristående fortsättningen på verken Mynningar och Brott. Med en erotisk matematik undersöker Elisson och Ekström laddningen mellan plats och kropp. Girigheten under huden. Giftet under ytan. Musiken är nyskriven av tonsättaren Åkerlund.

Fyra personer befinner sig på resa. En ledare och hennes assistenter. Forskare. De slår läger. De har ett uppdrag. De undersöker platsens beskaffenhet. Den är obeträdbar. Men så är även markerna de kommer ifrån. Det förbjudna området är det enda området. Det enda möjliga.

”Björn Elisson skapar liv och rörelse i dödens närhet. Volt är en av årets mest bild- och associationsrika föreställningar. Själv påminns jag om snöstormen och förfrysningsdeliriet i Akira Kurosawas film ”Drömmar”. Örjan Abrahamsson/DN

”Det är gåtfullt, eggande och eget.” Anna Ångström/SvD

”Suggestiv, växlande och omöjlig att ta sig ur.” Barbro Westling/Aftonbladet

Koreografi & ide Björn Elisson
Scenrum & idé Johanna Ekström
Musik Lars Åkerlund
Ljus Ellen Ruge
Kostym Maria Geber
Mask Patricia Svajger
Repetitör Cilla Roos

Medverkande (två lag inför höstens turnéer)
Lag 1, Anja Birnbaum, Love Källman, Ossi Niskala, Nicklas Sundför
Lag 2, Cilla Roos, Mattias Ekholm, Sverre M Heidenberg/Danne Dahlin, Sonny Lindbäck

VOLT var Moderna Dansteaterns bidrag till SHOW-OFF där Moderna Dansteatern, Kulturhuset och Dansens Hus gick samman och presenterade svensk dans, performance och nycirkus för nationella och internationella festivaler, teatrar och producenter. VOLT väckte intresse bland internationella arrangörer.

Föreställningen VOLT turnerar under våren 2005 med Turnéslingan Tre Scener – ett projekt som drivs av Atalante i Göteborg, Dansstationen i Malmö och Moderna Dansteatern i Stockholm med stöd av Statens Kulturråd.

Nytt! Gå gärna in på vår hemsida och titta på ett kort utdrag ur föreställningen VOLT. Dessutom kan du få ett smakprov ur dansverken Mynningar, Brott och Skyddsängeln. De medverkandes CV finns även tillgängliga på hemsidan. Pressbilder finns på www.pressbild.com

För mer information kontakta: Lena Uhlander, producent, tel. 08-642 01 88/ 08-442 00 65, b.elisson@telia.com

Björn Elisson Kompani i samarbete med Moderna Dansteatern. Med stöd av Statens Kulturråd, Stockholms Kulturförvaltning, Stockholms läns landsting, EMS/Rikskonserter och Framtidens Kultur.

 

WWW.PRESSBILD.COM
Åsögatan 179
116 32 Stockholm
08-667 41 80
070-796 66 95
info@pressbild.com