Ett år av magiskt tänkande
Premiär 28 februari 2011

PRESSBILD

TEATER GALEASEN

För information kontakta
Sophia Artin
070-6105712
sophia@galeasen.se

www.galeasen.se


PRESSMEDDELANDE

ETT ÅR AV MAGISKT TÄNKANDE
av Joan Didion

Detta hände den 30 december 2003. Det kan verka länge sen, men inte om det är dig det händer. Och det kommer att hända dig. Detaljerna kommer att vara annorlunda, men det kommer att hända dig. Det är det som jag är här för att berätta för dig.

Ett år av magiskt tänkande bygger på den amerikanska författaren Joan Didions bok om sorgearbetet efter makens död. Hon har själv dramatiserat scenversionen av sin berättelse om året av då hon sakta kom till insikt om människan som länk i ett större sammanhang men också om smärtan och oviljan att acceptera förlusten. Förlusten av sin familj.

Boken har legat på bestsellerlistorna och belönades med USA:s finaste litterära utmärkelse, National Book Award, 2005. Joan Didion har kallats den amerikanska journalistikens "first lady", berömd för sina skarpa och personliga reportage. Scenversionen uruppfördes på Broadway med Vanessa Redgrave 2007.

I vår uppsättning ser vi Ingela Olsson i rollen och för regin står Tatu Hämäläinen, nyligen utexaminerad från Dramatiska Institutet. Ingela medverkade nyligen i Harper, vår samproduktion med c/o Stockholms Stadsteater 2009. Senast hon stod på Galeasens hemmascen var i Lars Noréns Krig 2005 med bl.a. Noomi Rapace, Lina Englund m.fl. Under vår exil gjorde Ingela sin regidebut med Medealand av Sara Stridsberg och spelade i Måsen, båda samproduktioner mellan Galeasen och Elverket/Dramaten.

Premiär 28 februari 2011

Regi: Tatu Hämäläinen
Medverkande: Ingela Olsson
Ljus & Rum: SUTODA