Lille Ronny
PÅ Maximteatern

LÄNK: PRESSBILDER

Skrivstugan AB

Hasse Alfredsson
Box 112 14
100 61 Stockholm

Besöksadress
Renstiernasg. 39

För ytterligare information kontakta
Helen Vallentin
Tel 08-643 20 00
Mobil 0707 69 67 54

Epost skrivstugan@swipnet.se


PRESSMEDDELANDE            

Lille Ronny
Melodram om en liten familj

Skriven och regisserad av Hans Alfredsson

MUSIK KOMPONERAD AV TINA AHLIN OCH INSPELAD AV FLÄSKKVARTETTEN
PRODUCENT HELENA VALENTIN

PJÄSEN SPELAS PÅ MAXIMTEATERN MED VÄRLDSPREMIÄR DEN 4 OKT.
SPELAS FRAM TILL DEN 14 DEC - 2002. FÖRESTÄLLNINGEN SPELAS ONSDAGAR, TORSDAGAR, FREDAGAR KL 19.30 OCH LÖRDAGAR KL. 16.00 OCH 19.30

LILLE RONNY är ett melodramatisk stycke, som handlar om en liten familj och utspelas i sex bilder. Den första tilldar sig 1978 och den sista 2002. Vi får möta alla starka känslor som man kan tänka sig, från den grövsta komik till den mest sentimentala och starka dramatik. Varje bild avslutas med sånger, ackompanjemang av FLÄSKKVARTETTEN. Tidens gång markeras bl.a. av kläderna som skapats av CAMILLA THULIN. Då och då spritter skådespelarna till i dans där de har fått hjälp med stegen av GRAHAM TAINTON. Tag med dig en ren näsduk att torka ögonen med när det blir för sorglit eller roligt!

DOM SOM GÖR DET PÅ SCENEN:

VANNA ROSENBERG
som spelar lille Ronnys mamma, JESSICA, har haft stora framgångar bl.a. i TV i
” Rapport till himlen”, ” c/o Segemyhr” mm, på teatern, där hon t.ex. fick pris för sin roll i ” Maken till fruar” på Oscars. Hon har också varit med i filmer, ”Agnes Cecilia”, ” Att stjäla en tjuv”, ”Dödlig drift” m.fl.

MIKAEL SAMUELSSON
spelar både butikschefen GEORG, och en eldig Italienare, GIOVANNI. Sju år av sitt unga liv drog han massor av folk som ” Fantomen på Stora Operan” på Oscars. Han är en mångsidig skådespelare och sångare som komponerar, spelar flera instrument och schack! Han är vår tids främste tolkare av Birger Sjöbergs visor och många andras.

SARA LINDH
som gör Jessicas lillasyster FANNY spelade revy här på Maxim för ett par år sedan men var också med i Dramatens bejublade ” Black Rider” och gjorde ”Koko the birdgirl” på Galeasen och Parkteatern. Hon fick Guldmasken som 1993 års bästa kvinnliga artist och har gjort många roller för TV. Hon har genom åren turnerat med egna musikprogram.

SIW MALMKVIST
Siw har gjort så mycket i sina da´r att det nästan verkar löjligt att berätta om alla de sånger hon gjort till succéer i Sverige och utomlands och alla hennes framträdanden i radio, TV och på teatrar. Rollen som systrarnas mamma ANNIKA verkade så naturlig för oss. (Ni kommer väl ihåg ” Mamma är lik sin mamma”?)

”JUMBO” EPSTEIN
heter egentligen Daniel i förnamn. Han är ännu inte känd skådespelare men har jobbat med teater i många år bl.a. som inspicient på Dramaten och turnerat med ”Romeo och Julia kören” som sångare. Här spelar han såväl Jessicas man MANGE som deras son RONNY. Han har faktiskt redan förut spelat make till Vanna i ”Spelman på taket” där han gjorde Tevje !

WWW.PRESSBILD.COM
Åsögatan 179
116 32 Stockholm
08-667 41 80
070-796 66 95
info@pressbild.com