Stone City Blue 
av Ed Thomas
I regi av Majken Pollack

PRESSBILDER

Kiss My Art Sthlm

Kiss My Arts hemsida: 
www.kissmyart.se

Verksamhetsledare
Johan Olsson, kissmyartsthlm@hotmail.com
Tel 076 – 222 90 65


PRESSMEDDELANDE

Kiss My Art Sthlm ger Sverigepremiär på:

Stone City Blue 
av Ed Thomas
I regi av Majken Pollack

Under en kall natt i en kall stad bultar varma hjärtan fyllda av hopp, förtvivlan och brustna förhållanden. I nattens mörker vaknar ensamheten till liv, på hotellrum som byter drömmar varje natt. Vad är det som har hänt? Vem har varit med om vad? Rösterna i rummet, i huvudet, i drömmarna letar, jagar efter sanningen. Medan den svarta hunden väntar, öppnar sitt stora gap för att sluka de liv som brinner i natten. 

Jag har glömt vem jag är, var jag kommer ifrån. Ringen på fingret är inte min, namnet i passet är inte mitt. Är jag en poet, ett fyllo, en hora, någon som tappat tron? Och du? Vem är du? Är vi här tillsammans? 

2 mars 2007 är det Sverigepremiär på Hantverkargatan 78 i Stockholm.

Stone City Blue är skriven av Ed Thomas, Wales. Han är upphovsman till ett flertal uppmärksammade pjäser, t.ex. Gas Station Angels, House of America och East of the gantry samt konstnärlig ledare för Fiction Factory i Cardiff, Wales. Thomas kommer från Wales men hans pjäser spelas flitigt i hela England. Förutom att han ofta regisserar sina egna pjäser regisserar han även film och har vunnit flertalet priser för sitt regiarbete (tex, BBC Writer of the year, 1994 och BAFTA Wales Best Director: Fondue, Rhyw a Deinosors, 2002). Med Stone City Blue introduceras Ed Thomas för den svenska publiken!  

Föreställningar: Alla fredagar och lördagar i mars. kl 19.00 fredagar, kl 15.00 samt 19.00 lördagar. Hantverkargatan 78, T-bana Fridhemsplan.

Kiss My Art Sthlm är ett nätverk för produktion av scenkonst. 

Medverkande
Evelina Roos – skådespelare
Johan Olsson – skådespelare
Sofia Johansson – skådespelare
Stefan Eriksson – skådespelare
Majken Pollack – regissör
Jenny André - ljus
Lars Pollack - musik
Annika Mårtensson – producent
Olle Belfrage – producent

Majken Pollack är frilansande regissör och skådespelare. Majken är upphovsmakare till Nästa hållplats Rymden! som bland annat framförts på Teater Scenario år 2003. Majken är en av grundarna till Kulturföreningen Arte 1999-2002, där hon bl a regisserade Tre systrar leker snödrottningen. 1996-98 spelade hon Solvejg och mor Åse i kritiker- och publiksuccén Peer Gynt samt Kristin och Harriet Bosse i Jean och Julie med Teater Avalon. 

Se även Kiss My Arts hemsida: 
www.kissmyart.se

eller kontakta verksamhetsledare Johan Olsson, kissmyartsthlm@hotmail.com
Tel 076 – 222 90 65

 

WWW.PRESSBILD.COM
Malmskillnadsgatan 41
111 38 Stockholm

070-796 66 95
info@pressbild.com