Mums, vad äckligt!

PRESSBILDER

Mittiprick teatern

Scen: Teater Påfågeln samt på turné i landet

Producent: Rolf S. Nielsen
Telefon 08-15 33 12

info@mittiprickteatern.se
www.mittiprickteatern.se

Mittiprickteatern
Box 6071
102 31 Stockholm


PRESSMEDDELANDE

Mums, vad äckligt!

Mittiprickteaterns föreställning Mums, vad äckligt! är en absurd fars om ätande, mat och klass för alla från 4 år.

Det var en gång en mycket fin herre och en mycket fin dam som inte ville äta någonting! Ärtsoppa var det värsta de visste, pannkaka likaså. Ingenting dög , jo möjligtvis lite pop-corn . Dem kan man ju ha så mycket kul med, kasta på golvet , göra en sandstrand eller bara skjuta prick! Men så gör Alfred Larsson entré, en betjänt med utsökta kockegenskaper.
Så börjar det mycket fina herrskapet en resa mot kulinariska höjder och får lite vanligt hyfs på köpet. Varför måste man äta, vad är gott/äckligt och på vilka olika sätt kan/bör/skall man äta? Kan man äta med fingrarna och sätta gafflarna i håret? Kan man äta pop-corn hela livet? Kan man äta alla måltider i sängen? Mums, vad äckligt! handlar om en annorlunda familj som vrider och vänder på ovanstående begrepp.

Liksom våra tidigare förskolepjäser Kuddkriget, Ledtråden, När blir det snart? och Vilken ordning!? har även denna pjäs utarbetats med 4-6 åringar i stadsdelen Rinkeby-Kista. Vi har varit ute på förskolorna och improviserat tillsammans med barnen. Projektet är otroligt givande för både skådespelare och barn.

Manus: Josefin Lennström
Sångtexter: Henrik Gustafsson
Regi: Josefin Lennström
Scenografi & kostym: Anna Sigurdsdotter
Mask: Helena Bernström
Musik: Anders Nyström
Ljus: Mikael Tham
Skådespelare: Henrik Gustafsson, Magnus Munkesjö, Eva Welinder

 

WWW.PRESSBILD.COM
info@pressbild.com