Regnar det på mars
Premiär 4 februari

PRESSBILDER

Mittiprick teatern

Scen: Teater Påfågeln samt på turné i landet

Producent: Rolf S. Nielsen
Telefon 08-15 33 12

info@mittiprickteatern.se
www.mittiprickteatern.se

Mittiprickteatern
Box 6071
102 31 Stockholm


PRESSMEDDELANDE

För sjätte året i rad har Mittiprickteatern varit i stadsdelen Rinkeby-Kista och med hjälp av barn från sju olika förskolor arbetat fram den nya föreställningen Regnar det på Mars?

Den 4 februari har Mittiprickteatern premiär på Regnar det på Mars? på Rinkeby Folkets hus, Stockholm. Det är en föreställning om hur olika vi ser på tillvaron och att det inte bara finns ett sätt som är det riktiga.

Regnar det på Mars? (spelas för barn 4-6 år), manus och regi av Josefin Lennström, är en fantasieggande föreställning om konsten att lyfta blicken och om att våga grubbla och fantisera om vår tillvaro och dess förutsättningar.

Alla har vi stått och tittat upp mot stjärnorna och undrat om vi är ensamma i universum. Hur kan livet på andra planeter se ut? Kan något leva i den kalla öde öknen på Mars? – Kanske pingviner som andas snö?
Och hur skulle livet på Venus kunna se ut? Är allt där av eld? Men om allt är av eld – hur ska man då se vad som är vad?

Steve och Hetty är meterologer och kan allt om väder. De vet varför det regnar och hur mycket det blåser. I deras värld kan allt vägas och mätas, men ibland räcker inte det. När teleskopet vänds mot rymden måste de våga lämna all sin kunskap bakom sig för att försöka förstå hur allt hänger ihop.

Med en lekfullhet som tidigare upplevts i föreställningar som Mums, vad äckligt!, Vilken ordning!? och När blir det snart? ställer Mittiprickteatern återigen existentiella frågor som vi människor redan från tidiga år formulerar och sedan vrider och vänder på under hela vårt liv.

Mittiprickteatern, en av Sveriges äldsta fria teatrar (39 år 2013), har valt att spela för en ung publik för att de är vår framtid. Vi vill ge dem hopp och mod. Vi vill få dem att inse att de är viktiga, att deras tankar och känslor betyder något. Mittiprickteaterns föreställningar spelas på vår egen Stockholmsscen Teater Påfågeln och på turné i hela landet.

Medverkande:
Jesper Arin och Ulrika Hansson

Manus & regi: Josefin Lennström
Sångtexter: Jesper Arin
Scenografi & kostym: Anna Sigurdsdotter
Ljusdesign: Mikael Tham
Musik & ljud: Anders Nyström

 

WWW.PRESSBILD.COM
info@pressbild.com