HÖSTEN 2006

MODERNA DANSTEATERN

Slupskjulsvägen 32
111 49 Stockholm

Tel 08-611 14 56, 611 32 33
Fax 08-611 90 87

För mer information:
Tel 08-611 38 44
Tel 08-611 14 56

anna@modernadansteatern.se

Internet:
www.modernadansteatern.se


PRESSMEDDELANDE

Allt genast!
Program hösten 2006

Moderna Dansteatern fortsätter att fira 20 år på Skeppsholmen. Vi sparar inte på krutet utan startar en lång höst med mottot ALLT GENAST! - videokonst, film och nya konstellationer.

30 augusti brakar det loss med en Grand Opening – A very special evening just for YOU! där vi presenterar Liz Aggiss, koreograf, filmmakare, performanceartist och professor samt Billy Cowie, regissör, kompositör, författare och animatör. Tillsammans har de under lång tid skapat dansfilmer, liveperformances, skrivit böcker och tänjt gränser. Under kvällen bjuder vi på Hi Jinx – liveperformance med Liz Aggiss, Anarchic Dance - samtal/seminarium/filmvisning med Liz Aggiss & Billy Cowie, vernissage av prisbelönta Men in the wall - ett stereoskopiskt dansvideoverk i 3-D som visas 31 augusti – 11 september. Kvällen avslutas med DansBar, mat, mingel och film, film, film… Kom och var med på vår storslagna höstöppning! Osa till anna@modernadansteatern.se senast 24/8. Varmt välkommen!

September bjuder på två urpremiärer. Först ut är Jukka Korpi med två nya verk i helaftonsföreställningen Ett två två tre. Inspirationen är bland annat hämtad från Korpis resa till Västafrika. Premiär 14 september. Håkan Mayer & Stockholms Barockensemble visar på människans oförmåga att lära av sina misstag i Siarna, ett dansdrama med livemusik på scen och Nostradamus och Cassandra i huvudrollerna. Premiär 28 september.

Art Of Spectra inleder oktober med KOD, en föreställning om unga människors sociala koder som blandar poesi, rap/spoken word, nykomponerad musik och en fysisk, direkt dansstil. 4-8 oktober.

12 oktober har Lost Angel Stockholmspremiär, ett samarbete mellan kompositören Åke Parmerud och kanadensiska koreografen Mireille Leblanc. En magisk spegel, en dansillusion där publiken får lov att prova på.

Björn Elissons Kompani är tillbaka på Moderna Dansteatern 19-28 oktober med Aurum, en danssvit som rör sig från kaotiskt mörker till en zon av guld, av Björn Elisson och Marianne Linder. Verket tar upp alkemins förvandlingssymbolik men även aspekter på manligt och kvinnligt - oroande ambivalenser och sammansmältning.

I november är paradiset försvunnet, men det finns ett ställe på jorden…Paradise? av Scentrifug/Petter Jacobsson & Thomas Caley är en ”dansroadmovie” om längtan och förväntan att hitta Paradise. En föreställning för alla som söker. 3-12 november.

Pontus & Marie. 16-19 november. En kväll i 2 delar av och med Pontus Lidberg & Marie Fahlin De senaste åren har Pontus Lidberg rört sig mot ett mer personligt och berättande rörelsespråk med fokus på musikalitet. Marie Fahlin undersöker i en serie solovariationer form och grader av närvaro/ frånvaro. Intensivt, dynamiskt och poetiskt.

Det poetiska temat fortsätter med Den Lysande Kroppen av Caroline Östberg som bygger på en text av Ylva Eggehorn. Det blir bild, dans, poesi och musik. 22-26 november. I Öde Mix av Christina Tingskog blandas Norrbotten och Stockholm, ödslighet och trängsel, glesbygdsstöd och trängselskatt med rörelsespråkets dialekter. Urpremiär 29 november.

Varje dag är en premiär! Säsongen avslutas i lika grandios stil som den började - med en bubblande happening. Bronja Novak och Susanne Martin ger oss Die Eigentümlichkeit, der Exhibitionismus Und die Damen von Welt, 7-9 december. Sergeanne Golons romanfigur Angélique, trivallitteraturens drottning, hyllas med dans, karaoke och fest som firar kvinnan, idealet och livet själv. Iklädda glittrande 1600-talsklänningar, lånade från Metropol Theatre i Berlin, möter Bronja och Susanne publiken redan i foajén. Efter föreställningen kan du fortsätta lyssna på schlagers och DansBaren är självklart öppen.

I Torpedbassängen, Moderna Dansteaterns lilla scen, huserar Ossi Niskala med föreställningen Pengar, Björnar och Terror är ett bra namn, eller Stövlar, Myror och Mode. Kalla Fötter med Kärlek skulle också funka mellan 6-12 december.

Under hösten, 17-22 oktober blir det DansDemo, också i Torpedbassängen. Ett work-in-progress med Paloma Madrid på temat konstlad/naturlig skönhet.

Dessutom: Moderna Dansteatern anordnar Shoot Dansfilmsfestival på Atalante i samarbete med Göteborgs Dans & Teaterfestival 24-26 augusti. 50 filmer under 3 dagar. Samtal, möten, dans, mingel, workshop och film, film, film…

För mer information kontakta: Anna Svensson, pressansvarig tfn: 08-611 38 44, e-post: anna@modernadansteatern.se Pressbilder hämtas på www.modernadansteatern.se

Bifogade dokument:
Pressmeddelandet som PDF

 

WWW.PRESSBILD.COM Malmskillnadsgatan 41 111 38 Stockholm 08-667 41 80 070-796 66 95 info@pressbild.com