Bettysagorna
av Åsa Lindholm

Premiär 4 maj 2004

Länk: PRESSBILDER

moment:

Adress: Gubbängstorget 117
Box: 6003
Postnummer: 122 06 ENSKEDE

Hemsida: www.moment.org.se

Telefon: 08-508 501 28

Kontakt:

Pontus Stenshäll
0730-388 518

Andreas Boonstra
070-799 27 13

Anna Erlandson
070-7958 148


PRESSMEDDELANDE

Moment:pressmeddelande

moment:teater tillsammans med Dramatiska Institutet presenterar

BETTYSAGORNA

En slutproduktion av Sara Stenström, teaterregi & Åsa Lindholm, dramatik
samt Charlotta Halleröd, ljusdesign & Love Larson, mask

Premiär 4 maj kl 19.00

” Fuck childhood. People always say you do all these things because of your childhood. I’m sorry, but what really gets me off is the idea that you can just travel, and travelling is just like having an endless orgasm. You just go and go and go.” Kathy Acker

Bettysagorna är en resa i det inre. En Muminflickas roadmovie i ett groteskt sagoland på jakt efter sin egen förlorade saga och en ständigt återuppstånden seriefigur vid namn Betty som i episod efter episod, på ett närmast farsartat sätt, försöker balansera livets balansgång. Både Betty och Muminflickan går genom livet med övertygelsen att gåtans svar finns och är något stort och underbart. Men vad händer om svaret på gåtan bara är ett ”jaha”? Om ens liv inte är mer än ett knippe banala minnen? Är inte det isåfall ganska underbart?

I Bettysagorna finns ingen rättvisa. Det finns inget ont och gott. Det finns inget ”what comes around goes around”, eller jo, det finns, i massor, i överflöd. Men vi tror inte på det längre. Förr i tiden berättade man sagor för barnen för att de sedan skulle växa upp till goda, rättrogna medborgare. Idag skulle den som tror på sagor inte komma särskilt långt i karriären. Det räcker sällan att vara god och uppoffrande i dagens läge. Snarare handlar det om en ständig balansgång mellan gott och ont, och tappar man balansen är man ute.

Manus/ dramaturg: Åsa Lindholm
Regi/scenografi: Sara Stenström
Ljusdesign: Charlotta Halleröd
Mask: Love Larson
Kostym: Therese Öberg
I rollerna: Lo Kauppi, Maria Bandobranski, Maria Sundbom, David Dencik

Plats: Gubbängstorget 117, T-Gubbängen, grön linje, nr 18 mot Farsta Strand
Speldagar: 4, 5, 6, 7, 12, 13, 14 maj kl 19 samt 8, 15 maj kl 16 & 20 och 9 maj kl 18.

För mer information:
Moment: 08-508 501 28
Å sa Lindholm: 0733-125076
Pressbild finns på www.pressbild.com

 

Medverkande DI-elever från avgångsklassen Teater 2004:

Åsa Lindholm Dramatik – Dramaturgi 140 poäng
Tidigare utbildning i teatervetenskap och dramapedagogik. Aktuell med pjäsen Soppåse till himlen, radioteatern och Elektras Bröder, Uppsala Stadsteater / Riksteatern (har tidigare även gjort Elektras Systrar för samma uppdragsgivare). Praktik som dramaturg hos flamländska teaterkompaniet Dito’Dito i Bryssel. Har skrivit och regisserat ett antal egna föreställningar på Lilla Teatern i Lund. Åsas performanceprojekt Women Artists om kvinnliga installations-konstnärer kommer också att visas på moment efter ordinarie föreställning den 6, 7, 8, 13 och 14 maj.

Sara Stenström Regi för teater 160 poäng
Tidigare utbildning i teatervetenskap och dramapedagogik, dessutom ettårig skådespelarkurs på Stockholms Elementära Teaterskola. Aktuell med Soppåse till himlen, radioteatern och personangrepp (av Martin Crimp) på Göteborgs Stadsteater. Praktikpjäs Nangijala (av Anders Duus) på Teater Västmanland. Auskultation hos Forced Entertainment (UK). Tidigare anställd på Backstage bl a som ansvarig för bonusverksamheten, skrivit och regisserat Svälj på Glashuset och Boggle på Cirkus Tigerbrand.

Charlotta Halleröd Teaterteknik 120 poäng med inriktning Ljusdesign
Tidigare produktioner bl a Lo Kauppi, Bergsprängardottern som exploderade, Riksteatern/ Jam, Falling Water, Elverket, Under mörka kvällen, Kometteatern/Östgötateatern, Pjong Spox, Moderna Dansteatern. Har arbetat på Göteborgs Stadsteater, Folkteatern och Teaterängeln i Göteborg.

Love Larson Maskering – Perukmakeri 120 poäng
Har bl a gjort maskdesign och pyroteknik till sci-fi westernfilmen No law 4000 av Robert Lundmark, mask till Detektiv Zipp Zetter, av Olof Wretling på Ögonblicksteatern, mask till Häxan Surtant , SVT barn & ungdom och specialmask till Strandvaskaren av Mikael Håfström. Har arbetat med mask för film, teater och opera i Umeå. Dessutom tysk långfilm och skånsk privatteater.

 

WWW.PRESSBILD.COM
Åsögatan 179
116 32 Stockholm
08-667 41 80
070-796 66 95
info@pressbild.com