Philippe Blanchard och Gemma Higginbotham
Too Much Night Ego

21 april 2005

Länk: PRESSBILDER


Orionteatern

Katarina Bangata 77
116 42 Stockholm

Presskontakt:
Mimmi Mannheimer,
Tel: 08-640 29 61
Fax: 08-643 30 04

E-post:
mannheim@orionteatern.se

Information:
info@orionteatern.se

Hemsida:
www.orionteatern.se


PRESSMEDDELANDE

Med urpremiär 21 april 2005 presenterar ADEKWHAT och Orionteatern

Too Much Night Ego.

Too Much Night Ego är ett samarbete mellan den engelska dans- och performanceartisten Gemma Higginbotham och den franske koreografen Philippe Blanchard. Föreställningen konstrueras som ett pussel, som sätts ihop och plockas isär, och där vårt minne är en del av vår existens. Vi befinner oss i en värld av drömmar och fiktion, fångade i det tillstånd vi kallar verklighet.

Projektet integrerar video, musik och liveperformance, för att etablera ett koncept där verklighet och drömmar inte är åtskilda, och för att skapa en lekplats full av lust.

I föreställningen medverkar dansarna/artisterna Gemma Higginbotham, Anders Jacobson, François Brice och musikerna Jean-Louis Huhta och Mats Lindberg.

Philippe Blanchard
Philippe Blanchard (Fra) har etablerat sig som en av Sveriges mest hyllade koreografer. Efter arbetet med Airbag (1998) började han sätta samman en grupp som skulle vara adekvat för kommande konstnärliga projekt. År 2000 startade utforskningsarbetet för projektet Noodles. Detta blev en föreställning som turnerade i över tre år i sex länder. År 2002 blev året då allt arbete tog nya riktningar med projektet qui pro quo, ett projekt som gav upphov till många diskussioner då det involverade publiken som aktiva deltagare, en antingen älskad eller hatad föreställning. Too Much Night Ego är det första projekt som Philippe skapar tillsammans med en annan koreograf,
Gemma Higginbotham

Gemma Higginbotham
Gemma Higginbotham (Eng) är skolad dansare vid Northern School of Contemporary Dance i England och senare vid P.A.R.T.S. i Belgien. Hon har arbetat som dansare och performanceartist med bl.a. Michelle Anne De Mey, Manuela Rastaldi, Rasmus Ölme och Max Cuccaro. Hon har deltagit i filmen Deep in the Wood av Theirry De Mey och har varit involverad i kollektiva projekt i Belgien. Gemma träffade Philippe Blanchard hösten 2003 som dansare i Noodles. De fortsatte arbeta tillsammans under år 2004 med två utforskande perioder som skulle komma att leda till det nya verket Too Much Night Ego

ADEKWHAT
är en multidisciplinär grupp, ledd av franske koreografen Philippe Blanchard. Kompaniet bildades 1998 som en mötesplats för konstnärer av alla slag.

Philippe Blanchards utgångspunkt är sällan en ensam idé utan snarare en blandning av känslomässiga riktningar som sammansmälter till föreställningens kärna.

ADEKWHAT är ett turnerande kompani utan permanent scen. Med föreställningen Too Much Night Ego samarbetar Adekwhat med Orionteatern för första gången.

Läs mer på www.adekwhat.com eller på www.orionteatern.se
För vidare information kontakta Mimmi Mannheimer, Orionteatern
08/ 640 29 61, 070/ 725 77 29

 

WWW.PRESSBILD.COM
NY ADRESS
FR O M 1 MARS 2005
Malmskillnadsgatan 41
111 38 Stockholm
08-667 41 80
070-796 66 95
info@pressbild.com