HAUNTED DANCEHALL
i regi av Carina Reich och Bogdan Szyber.
Premiär 18 mars 2006

Länk: PRESSBILDER


Orionteatern

Katarina Bangata 77
116 42 Stockholm

Presskontakt:
Mimmi Mannheimer,
Tel: 08-640 29 61
Fax: 08-643 30 04

E-post:
mannheim@orionteatern.se

Information:
info@orionteatern.se

Hemsida:
www.orionteatern.se


PRESSMEDDELANDE

CARINA REICH OCH BOGDAN SZYBER GÖR ISBJÖRNSMUSIKAL TILL POPMUSIK

Dansteaterföreställningen Haunted Dancehall av Carina Reich och Bogdan Szyber har premiär på Orionteatern den 18 mars. I ensemblen några av Sveriges främsta dans, mim och performance-artister, bland andra Lars Bethke, Charlotte Engelkes och Ika Nord.

På dansklubben biktar sig den stilige flygkaptenen för en isbjörn; ²You wouldn´t BELIEVE what I´ve just been through.² Divan och den strippande gangstern sjunger karaoke. En brunbjörns hjärta krossas när hans älskade lämnar honom.

Haunted Dancehall är en visuell show med funkig, nostalgisk musik.
När Bogdan och Carina sätter upp en föreställning blir det något helt annat än det du tidigare sett. Haunted Dancehall är dansteater samtidigt som det är musikal, karaoke, covers, luftgitarrsolo och mim. Reich och Szyber plockar in låtar som I feel love med Donna Summer, Help Yourself med Tom Jones och Once in a lifetime med Talking Heads bland många fler.

Några av Sveriges främsta scenpersonligheter tar plats på Haunted Dancehall.
Reich och Szyber har handplockat artister med lång erfarenhet från sina respektive yrken och med alldeles egna uttryck; Dag Andersson, Lars Bethke, Charlotte Engelkes, Jimmy Meurling, Ika Nord, Cecilia Roos, Pär Ulander, samt två tävlingsdansande barn.

Temat är förlust och saknad. Något har gått förlorat. Vad drömde jag om när jag var ung? Hur blev mitt liv? Vad har jag tappat på vägen?
Allt spetsat med en absurd, galen humor.
Välkomna till discot!

Carina Reich och Bogdan Szyber har jobbat tillsammans i över 25 år och allt bygger på att dom gör det ihop. Nu har de för första gången utgått från eget manus.
De har tidigare gjort ett antal uppmärksammade iscensättningar. Våren 2005 satte de upp Orfeus i underjorden på Folkoperan. De har också ställt ut spottande skyltdockor i NK:s skyltfönster, placerat Death Metal-gruppen Entombed i orkesterdiket på Kungliga Operan och låtit dem ackompanjera klassisk balett i Unreal Estate, samt låtit sju portugisiska operasångerskor dö sjungandes dödsarior i föreställningen Dying for love. De stod också för idé och regi till underhållningen på Nobelprisbanketten 10 december 2005.

Haunted Dancehall är ett samarbete mellan Orionteatern och Kulturmaskinen.

För mer information och pressbilder, kontakta Jessica Åström
08-640 56 80 jessica.astrom@orionteatern.se


WWW.PRESSBILD.COM
Malmskillnadsgatan 41
111 38 Stockholm

070-796 66 95
info@pressbild.com