2005 års stipendium till Lena Lindahls minne går till Sophia Artin


Orionteatern

Katarina Bangata 77
116 42 Stockholm

Presskontakt:
Mimmi Mannheimer,
Tel: 08-640 29 61
Fax: 08-643 30 04

E-post:
mannheim@orionteatern.se

Information:
info@orionteatern.se

Hemsida:
www.orionteatern.se


PRESSMEDDELANDE

Orionteatern har beslutat att utdela ett stipendium till Lena Lindahls minne. Priset utdelas för andra gången i dag, den 28 december 2005.

Lena Lindahl var med och startade Orionteatern och arbetade där som producent under 20 år.

Hennes gärning har inspirerat oss att instifta ett årligt resestipendium om 10 000 kronor, som skall vara en uppmuntran till producenter, en möjlighet för dem att knyta internationella kontakter och stimuleras till nya stordåd. 

2005 års stipendium till Lena Lindahls minne går till Sophia Artin

Vi har sökt och funnit en person som med engagemang och styrka, tillgivenhet och integritet driver en av Stockholms mest spännande teatrar. En person som lyckas hantera det konstnärliga kaosets krafter och som tillsammans med sin teater envetet söker ett sceniskt språk så att samtiden ständigt blir speglad, ifrågasatt och högst närvarande.

En kvinna som låter sig styras av teaterns visioner och inte av teaterpolitiska futtigheter, som försvarar och övertygar om konstens behov av utrymme, medel och frihet och som med sin omtanke står för kontinuitet och stabilitet när den behövs som mest.

Vi har funnit en producent och sedermera även teaterchef, Sophia Artin på Galeasen, en värdig mottagare av stipendiet till Lena Lindahls minne.

Stiftelsen Orionteatern

 

WWW.PRESSBILD.COM
Malmskillnadsgatan 41
111 38 Stockholm

070-796 66 95
info@pressbild.com