Orionteatern har beslutat att utdela ett stipendium till Lena Lindahls minne

 


ORIONTEATERN

Katarina Bangata 77
116 42 Stockholm

Presskontakt:
Mimmi Mannheimer,
Tel: 08-640 29 61
Fax: 08-643 30 04

E-post:
mannheim@orionteatern.se

Information:
info@orionteatern.se

Hemsida:
www.orionteatern.se


PRESSMEDDELANDE

Pressmeddelande

Orionteatern har beslutat att utdela ett stipendium till Lena Lindahls minne. Priset utdelas för första gången i dag, den 20 februari 2004.

Lena Lindahl var med och startade Orionteatern året 1983.

Hennes arbetsuppgift var omåttlig, hennes arbetstid var gränslös, hennes kraft var outtömlig, hennes nyfikenhet - oändlig. Hennes lojalitet var oförliknelig, hennes kontaktnät - obeskrivligt, hennes vilja - outsinlig, hennes entusiasm var utan slut.

Kort sagt, Lena Lindahl var producent, ett yrke inom teatern som i fri översättning betyder: fixar allt; men som, i likhet med det mesta här i världen, formas och utvecklas i kontakt med de utmaningar och människor man möter. Lena mötte många utmaningar och vi människor som mötte Lena kan vittna om att utan hennes ledarskap hade Orion för länge sedan förpassats till en bild av en bild av en stjärnbild. Hennes gärning har inspirerat oss att instifta ett årligt resestipendium om 10 000 kronor, som skall vara en uppmuntran till unga producenter, en möjlighet för dem att knyta internationella kontakter och stimuleras till nya stordåd.

Vi har sökt en person, som med kärlek och självuppoffring velat stödja och utveckla svensk teater från en producents yrkesroll, som vårdat och laddat scenens möte med en bred publik och som velat öppna den svenska teatertraditionen för fruktbara impulser både från andra delar av världen och från andra konstarter.

Vi har funnit en, som utöver detta också arbetat för att berika teaterns reflektion och diskussion, som i bästa mening lyckats hålla teorins och praktikens bollar i luften samtidigt.

Vi har funnit en marknadsförare och teatervetare, en redaktör och till slut en ung, kvinnlig chef.

Vi har funnit Linda Zachrison, Parkteaterns konstnärliga ledare, en värdig mottagare av stipendiet till Lena Lindahls minne.

Stiftelsen Orionteatern

 

WWW.PRESSBILD.COM
Åsögatan 179
116 32 Stockholm
08-667 41 80
070-796 66 95
info@pressbild.com