Orionteatern
Katarina Bangata 77
116 42 Stockholm

Presskontakt
Leif G. Östman, 08-640 29 70
Fax: 08-643 30 04

E-post: info@orionteatern.se
Hemsida: www.orionteatern.se

PRESSMEDDELANDE

Stillestånd
av Irvine Welsh

Premiär: 20 april kl 18

- ett snapshot i en nära timad samtid.
Tesen är enkel: allt är till salu i det marknadsanpassade samhället, tillgång och efterfrågan sätter priset. Principen är den samma, om det gäller fish´n chips eller kärlek. Varor som varor.

Pjäsen utspelar sig i England i mitten på 90-talet, Martin, John och Tina irrar runt nerdragna i en virvel av droger, sex och missriktad längtan. Livet är kört i väggen, längtan efter kärlek och närhet är allt. Den endaperson som känner till en väg ur detta är Mickey, mördad av trojkan själv som nu gått vilse.
Världen stannar upp, allt står stilla och minnnen och historien spelas upp.

Skådespelare: Helena af Sandeberg , Jakob Tamm , Svante Thunberg , Emma Norbeck.

21 april kl 18
25 & 26 april kl 19
27 & 28 april kl 18
2 maj kl 19
5 maj kl 18
10 maj kl 19
11 & 12 maj kl 18
14 & 15 maj kl 19
16 & 17 maj kl 19

Spellokal: Vinden/ Orionteatern
Spellängd: 1,15 t. Ingen paus
www.orionteatern.se

Regi: Tea Andersson, DI
Översättning: Lucas Svensson, DI
Scenografi: Karin Lind
Kostym: Lena Zetterberg
Musik: Dan Andersson
Ljus & Ljud: Jim Rasmusen, DI
Ekonomi & Planering: Carina Johansson, DI
Stillestånd är ett samarbetsprojekt mellan Dramatiska Institutet och
Orionteatern.

Biografier
Jakob Tamm – John
Utbildad vid Drama Centre London 1991-94. Har varit anställd vid Göteborgs Stadsteater bl.a i föreställningen Hamlet, regi Jasenko Selimovic, Folkteatern i Gävleborg och Dalateatern. Jakob har även jobbat i frigrupper tex Teater Bhopa i Göteborg

Svante Thunberg- Martin
Svante har efter utbildning på Teater och Operahögskolan i Göteborg arbetat på bl.a Riksteatern, Stockholms Parkteater och Helsingborgs Stadsteater. Förutom Stillestånd spelar Svante just nu Disco Pigs på Östgötateatern i Norrköping.

Emma Norbeck- Mickey
Emma är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö 1991-94 och har därefter arbetat med bla Riksteatern, Göteborgs Stadsteater och Orionteatern Och sanden ropar. Emma spelar också i Disco Pigs på Östgötateatern för närvarande.

Helena af Sandeberg - Tina
Helena har arbetat med film, TV och teater. Hon är utbildad vid Actors Studio i New York. På film har vi sett Helena i bl.a Tomten är far till alla barnen, på TV nu senast i Heja Björn. På teaterscenen har Helena gjort bl.a Closer på Göteborgs Stadsteater och Titania/Hippolytai En Midsommarnattsdröm på Rogalandteater i Norge.

Tereza Andersson – regi
Tereza drev Levande Scen, fri grupp, under fyra år i Göteborg innan hon kom in på regiutbildningen på DI. Under hösten regisserade hon Disco Pigs av Enda Walsh på Östgötateatern i Norrköping.

Lucas Svensson – översättning och dramaturgi
Född -73 i Malmö. Skrivit bla. pjäserna Nattsaga för Örebro länsteater och SIBLING för Theater Complex i Holland. Översatt "Disco Pigs" för Östgötateatern och nu senast Headstate av Irvine Welsh. Aktuell på Dramaten i höst med pjäsen Fallna från månen. Lucas avslutar dramatik/dramaturgi utbidlningen på DI i vår.

Karin Lind – scenograf
Studier vid Konstfack (skulptur) och Konsthögskolan. Scenografiutbildad på DI. Har gjort en mängd scenografier på bla Riksteatern, Göteborgs Stadsteater och Teater Galeasen. Karin är en av huvudlärarna på scenografiutbildningen på DI. Just nu aktuell som scenograf i Tyst musik,regi Lars Norén.

Irvine Welsh – författare
Född 1961 i Edinburgh, Skottland. Slog igenom med debutromanenTrainspotting som först blev teater och sedan en rosad film. Andra romaner är Marabou Stark Nightmares, Filth, och Glue. Novellerna Ecasty och The Acid House. För teater har Welsh skrivit
Headstate, You´ll Have Had Your Hole. Under våren kommer Porno som är en uppföljare till Trainspotting.
Läs mer på www.irvinewelsh.com

För ytterliggare information kontakta Leif G. Östman
Tel 08-640 29 70
e-post info@orionteatern.se

 
PAGE END