Tarantula
28 oktober 2005

Länk: PRESSBILDER


Orionteatern

Katarina Bangata 77
116 42 Stockholm

Presskontakt:
Mimmi Mannheimer,
Tel: 08-640 29 61
Fax: 08-643 30 04

E-post:
mannheim@orionteatern.se

Information:
info@orionteatern.se

Hemsida:
www.orionteatern.se


PRESSMEDDELANDE

Peder Bjurman, manusförfattare och regissör, samarbetar för första gången med Orionteatern i Stockholm i en Reich&Szyberproduktion;

Tarantula

Tarantula är en nyskriven föreställning för skådespelerskan och artisten Anna Pettersson med nykomponerad musik och sånger av Stina Nordenstam.

En urspårad skräckfilmsaktris förlorar kontrollen över sin roll när den hotar att äta upp henne. Tarantula är till hälften kvinna och hälften maskin. Hennes underkropp har avlägsnats och ersatts med mekaniska spindelben. Hon förflyttar sig i det tomma rummet på jakt efter mening och sin förlorade identitet. Hon kämpar mot fiktionen och för rätten att stå på egna ben.

- Jag är enormt intresserad av kollektiva fobier som fenomen, som till exempel spindelskräck. Det är ju inte spindlarna som är särskilt farliga, utan något i oss, ett inre hot. Jag har valt att ge henne en enorm benprotes eftersom klaustrofobi också fascinerar mig.
Peder Bjurman

Urpremiär 28 oktober kl.19.00 på Orionteatern

I rollen som Tarantula: Anna Pettersson
Musik och sångtexter: Stina Nordenstam
Ljus: Linus Fellbom
Text och Regi: Peder Bjurman
Produktion: Reich+Szyber/Orionteatern

Peder Bjurman är mest känd för sina samarbeten med den Kanadensiske teatermannen Robert Lepage, nu senast med The Andersen Project, i Köpenhamn, där Peder Bjurman var medförfattare. I Stockholm har han de senaste åren skrivit texter och regisserat för bland annat Charlotte Engelkes och samarbetat med Bogdan Szyber och Carina Reich, senast i Folkoperans föreställning Orfeus i Underjorden. Peder Bjurman ligger också bakom idén om ett exportkontor för svensk internationell scenkonst, Loco Motion, ett produktionskontor för svenska scenkonstartister som vill föra ut svensk scenkonst i världen.

Stina Nordenstam, kompositör och skivartist
På de sex skivor Stina Nordenstam släppt sedan sin debut ”Memories of a Color” (1991) har Nordenstam skapat sig ett sound olikt någon annan artist i Sverige idag och skapat stor uppmärksamhet även internationellt.

Anna Pettersson, skådespelerska, sågs senast i SVT: s serie Graven. Under hösten medverkar hon också i krogshowen R.E.A på Hamburger Börs. Mest uppmärksammad har hon blivit för sina roller i Noréns Ett slags Hades och Personkrets 3:1 och i Kristina Lugns Titta en älg.

För information och pressbilder kontakta:

Åsa Edgren, Reich+Szyber/Loco Motion 08 676 03 30, eller 0733 24 11 14
asa.edgren@loco-motion.se, www.loco-motion.se

Mimmi Mannheimer, Orionteatern, 08 640 29 61
mimmi.mannheimer@orionteatern.se, www.orionteatern.se

 

WWW.PRESSBILD.COM
Malmskillnadsgatan 41
111 38 Stockholm

070-796 66 95
info@pressbild.com