Det gyllene snittet
Premiär 28 februari 2013

PRESSBILDER

   

PANTOMIMTEATERN
Gästrikegatan 14
113 62 Stockholm

Tel: 08-31 54 64
Fax: 08-34 90 79

Presskontakt:
Veronica Bedecs
veronica@pantomimteatern.se
08-31 54 64


PRESSMEDDELANDE

NYPREMIÄR
med nyutexaminerad mimskådespelare Julia Gumpert nu som Linda

Det gyllene snittet - Jakten efter den fullkomliga harmonin på dina mått och proportioner

Nypremiär fredag 18 oktober kl 13.00, på Teater Påfågeln i Stockholm, genrep 15 oktober kl. 19.00.

Fler datum på Teater Påfågeln 22/10, 23/10 och 21/11 och 22/11 kl. 10.00 & 13.00.

I en tid då ”Det gyllene snittet” betyder något helt annat än vad renässansmänniskan avsåg, möter vi Linda som letar efter sitt sanna jag. Hon hamnar snart i klorna på Gunilla, en klåpare till plastikkirurg, som ser sin chans att göra om Linda till en vackrare människa….
”Vi vill inte göra om dig, vi ska göra dig till lite mera du”.

Med inslag av Bouffon och skräckteaterstilen Grand Guignol ger vi en makaber, absurd och komisk mimföreställning om vår fantastiska kropp och sökandet efter en egen identitet.
”Det gyllene snittet” är en hyllning till din fantastiska kropp! Föreställningen är högst angelägen
eftersom det sugs, sprutas, sågas och fixas med våra kroppar som aldrig förr och det går längre och längre ner i åldrarna. Föreställningen är en högstadie- och gymnasieföreställning (från åk 8) i klassrum, ungdoms-fritidsgårdar och på olika scener i Stockholm, Sverige och Norden (inkl. vår egen scen). Spellängd 45 minuter.

Manus och regi: Anna Svensson Kundromichalis
Manus och Scenografi, kostym & mask: Sara Kander
Musik: Torbjörn Svedberg
Dramaturgi: Kersti Björkman
Gristrynmakare & maskör: Christoffer Nordin
Affisch: David Nord
Foto: Martin Skoog
Produktion: Veronica Bedecs
Medverkande: Julia Gumpert och Malin Öhrn

”Vilken kanonföreställning! Vi hade jättekul - trots det allvarsamma budskapet i botten.
Jag tror att detta funkar mycket bättre än moralkakor som utgångsläge för diskussioner om utseendefixering, skönhetskirurgi mm.
Eleverna var helt med och även de lite stöddiga grabbarna tjöt o skrattade på slutet och blev rejält överraskade! Det var bra tempo och tjejerna hade en jättefin närhet till publiken.”

   Anneli Olson, Riksteatern Uppsala län

Vi repeterar in nyutexaminerade Julia Gumpert, eftersom Katarina Rodopoulos är på mammaledighet. Det är alltid inspirerande att jobba mer med en föreställning, särskilt efter ett varmt mottagande från publiken.

Vi hälsar Julia välkommen !

Sara Kander
Pantomimteatern Gästrikegatan 14 113 62 Stockholm Tel 08 31 54 64 Org nr 802007-3220
Sara är frilansande scenograf/kostymtecknare/maskmakare/dockmakare/illustratör. Hon har utbildats den långa vägen på bl.a. Malmö Stadsteater, Dramatiska Institutet och Orionteatern. Hon kom till Pantomimteatern 1994 och har jobbat med samtliga produktioner här (utom en) sedan dess. Sara jobbar även med Boulevardteatern, Teater Barbara och Beaivvas Samiska Nationalteatern i nord Norge.

Torbjörn Svedberg
Torbjörn är utbildad på Musikhögskolan Stockholm i slagverk. Har samarbetat med Pantomimteatern sedan 1983 i 12-13 föreställningar. Har arbetat på Dramaten och Stadsteatern som upphovsman, musiker och kapellmästare. Har också arbetat på RiksTeatern/ UngaKlara / OrionTeatern / FriaPro m.fl. olika grupper och institutioner under åren.

Kersti Björkman
Kersti är mångsysslande dramatiker som skrivit främst för den unga publiken och spelats på bl a Dalateatern, Månteatern och TURteatern. Även verksam som skrivpedagog och texthandledare
/dramaturg och har hållit kurser under många år i att skriva för scenen och kreativt skrivande. Har i flera uppsättningar arbetat med mötet mellan text och rörelse/ fysisk teater, bl a i samarbeten med regissörer som Lena Stefenson, Ulf Evrén och Liv Elf Karlén.

Christoffer Nordin
Christoffer utbildar sig för närvarande på StDH till maskör. Han har tidigare arbetat med produktioner som; Enrico di Borgogna (Vadstena Akademien 2012), 99% är ett totalt jäkla mörker (StDH 2012), Den elektriska flickan (Malmö Stadsteater 2012-13) och Stolthet och fördom (Vadstena Akademien 2011).

Om Pantomimteatern
Startades 1977 och vänder sig i första hand till barn, men med ett varierat utbud vill vi även engagera en vuxen publik. Föreställningarna spelas på vår fasta scen, Teater Påfågeln i Stockholm, samt på mturné i hela landet under stor del av året. Vi ger även workshops i mim och kroppsspråk. Vår vision är matt utveckla och befästa mimen som konstart!

Föreställningarna utgår från kroppens eget språk och kännetecknas av värme, humor och respekt för sin publik. I samverkan med ljus, ljud, mask, scenografi och inte minst musik gestaltas en berättels med många bottnar, ofta med utgångspunkt i kända teman. Den visuella formen passar såväl barn som vuxna samt dem som saknar ett utvecklat verbalt språk.

Pantomimteatern är medlem i teatercentrum, Svenska Assitej och svensk Teaterunion och uppbär stöd från Statens Kulturråd, Allmänna Arvsfonden, Stockholm stad och Stockholms läns Landsting.