TILL STARSIDAN  

 

 

 

RE:ORIENT FESTIVAL 2008, 3-5 oktober

PRESSBILDER

Presskontakt
info@reorient.se
Tel +46 (0) 8 702 1599

www.reorient.se

PRESSMEDDELANDE

PRESSMEDDELANDE

RE:ORIENT FESTIVAL 2008, 3-5 oktober

Re:Orient fyller 15 år och hyllar alla de artister som nu lever i Norden!

När Re:Orient startade för 15 år sedan så var det med förhoppningen att fylla ett stort tomrum i det stockholmska kulturlivet. Det fanns helt enkelt ingenstans att gå till om man ville lyssna, dansa, njuta av bra musik från Mellanöstern. Inte heller fanns det några återkommande arenor för att samtala och debattera frågor kring kulturerna, identiteterna och politiken.

Festivalen 1993 var tänkt som en engångshändelse men gensvaren från publik, media och inte minst artisterna var så generösa och starka att en fortsättning var givet. Idag – femton år senare – kan vi bara konstatera att kulturlivet i staden förändrats på ett sätt som vi då inte kunde ana. Bara Re:Orient har under åren bidragit med över 1000 evenemang, konserter, klubbar och seminarier med artister från 40-talet länder i Europa, Mellanöstern, Asien och Afrika.

Under åren har även omfånget av artister från mellanöstern som lever i Sverige och norden ökat markant. En rad av dem verkar internationellt och är enormt älskade i sina hemländer, men mindre kända för en svensk publik. Årets festival kan ses som en hyllning till alla de artister i norden som gett oss fantastiska och oförglömliga upplevelser under dessa år.

Re:Orient Festival 2008 sker i samarbete med Södra Teatern och inrymmer konserter, klubbar, samtal, barnverkstad, sagor och film.

Stolt kan vi berätta att den kurdiska popens absoluta stjärna Zakaria ger sin första Europaspelning på fem år då han avslutar festivalen på Konserthuset den 5 oktober. Under ett antal viktiga år i hans liv levde Zakaria i Sverige.

Bland övriga artister kan vi nämna att den kärleksfulla, vemodiga palestinska sångerskan Rim Banna gästar oss tillsammans med norska musikervänner. Likaså persiska Mahsa Vahdat, som liksom Rim Banna bland annat kunnat höras på skivan Lullabies from the Axis of Evil.

För hela programmet se www.reorient.se alternativt ring och prata med oss!

För pressbilder se www.pressbild.se/reorient

Presskontakt:
Elisabet Schön, Re:Orient
mobil: 070-764 1136, e-mail: elisabet@reorient.se
VD/Konstnärlig: ledare Cecilia Hörnell 070-517 08 28

 

 

 

WWW.PRESSBILD.COM
070-796 66 95
info@pressbild.com