TILL STARSIDAN  

 

 

 

RAMADAN NIGHTS
Stockholms Konserthus, den 1 och 3 oktober

PRESSBILDER

Presskontakt
info@reorient.se
Tel +46 (0) 8 702 1599

www.reorient.se

PRESSMEDDELANDE

RAMADAN NIGHTS
Stockholms Konserthus, den 1 och 3 oktober

Kom och fira Eid il-fitr på Konserthuset!

När fastemånaden Ramadan avslutades förra året firades Eid il-Fitr med ett bejublat gästspel från Kairooperan på Konserthuset. Evenemanget var så lyckat att arrangörerna Re:Orient och Konserthuset beslutade att göra detta till en årligen återkommande tradition under rubriken ”Ramadan Nights”.

Årets Ramadan-konserter äger rum den 1 och 3 oktober då det bjuds på celebra internationella gästspel från Turkiet och Palestina. Välkomna!

 

WISSAM MURAD
Först ut är den palestinske sångaren och musikern Wissam Murad som den 1 oktober ger en konsert i Grünewaldsalen med både klassisk arabisk och egenkomponerad musik.

Wissam Murad är medlem i gruppen Sabreen, men har också en egen solokarriär. 2007 utkom Wissam Murad med sitt första soloalbum, ”Min Ba´d” (Hädanefter), där han tonsatt lyrik av den egyptiske poeten Biram Altunisi. Musiken kan beskrivas som modern, men med ett klassiskt perspektiv. Den låter sig inte kategoriseras och sätter klassiska uttryck i en nutida musikalisk infattning

 

KUDSI ERGUNER
Den turkiske neyflöjtvirtousen och kompositören Kudsi Erguner har länge stått på publikens önskelista över kommande artister och den 3 oktober ges äntligen tillfälle att få höra honom live!

Kudsi Erguner föddes 1952 i en sufisk musikerfamilj i Diyarbakir i Anatolien och är idag högt respekterad som sufisk traditionsbärare. Han har även grundat ett institut för forskning av sufisk musik och filosofi, Mevlana Institute i Paris. Erguner betraktas som en av de främsta brobyggarna mellan traditioner, mellan olika musikaliska genrer och konstarter och har bland annat samarbetat med artister som Peter Gabriel, Peter Brook, Hilliardensemblen och andra klassiska västerländska ensembler och musiker i allt från medeltida musik till 1900-talets moderna konstmusik.

Sveriges Radio P2 kommer direktsända konserten den 3 oktober med Kudsi Erguner.

KONSERT: Wissam Murad
Tid: 1 oktober kl 19.30
Plats:Grünewaldsalen, Stockholms Konserthus

KONSERT: Kudsi Erguner
Tid: 3 oktober kl 19.30
Plats:Grünewaldsalen, Stockholms Konserthus

SAMTAL MED KUDSI ERGUNER: “Journeys of a Sufi Musician”
Tid: 2 oktober kl 19.30
Plats:Grünewaldsalen, Stockholms Konserthus
Fri entré

Biljetter: Konserthusets biljettkassa tel: 08-50 66 77 88, www.konserthuset.se

Presskontakt:
Elisabet Schön, Re:Orient
mobil: 070-764 1136, e-mail: elisabet@reorient.se

 

 

WWW.PRESSBILD.COM
070-796 66 95
info@pressbild.com