Föreställningar
av Victor Haïm
Sverigepremiär 18 augusti 2011

PRESSBILDER

 

Strindebergs Intima Teater

Barnhusgatan 20,
Norra Bantorget, Stockholm

Info: 08-20  08 43

www.strindbergsintimateater.se


PRESSMEDDELANDE            

”FÖRESTÄLLNINGAR” PÅ STRINDBERGSTEATERN

Den 18 augusti är det Sverigepremiär på Strindbergs Intima teater på den franska komedisuccén ”Jeux de scène” eller ”Föreställningar” som pjäsen heter i den svenska översättningen.  ”Föreställningar” är skriven av den prisbelönade dramatikern Victor Haïm. Den hade urpremiär i Paris 2002.

Vi möter två passionerade kvinnor - regissören Gertrude och skådespelerskan Hortense. Åren har gått och nu förenas vännerna återigen på teaterscenen. De vill upprepa ungdomsårens triumftåg. Men båda har förändrats - Gertrude är succéförfattare och lesbisk vänsterintellektuell som vill göra revolution med sin konst. Hortense är kändis och stjärna i de mest populära TV-serierna. 
  
Handlingen kretsar kring vänskap, rivalitet, drömmar, minnen och föreställningar som ställs mot verkligheten. Och om ögonblicket då stor konst ska skapas. Mötet mellan de hetlevrade kvinnorna är helt i Strindbergs anda. Dialogen är högdramatisk. ”Jeux de Scéne” samsas med ”Den starkare”, ”Paria” och andra blixtrande texter med klös på vår lilla strindbergsscen.

Rollerna framförs av Pia Halvorsen och Karin Weywadt. Regi Martin Klefeldt, Översättning Henrik Gustafsson, Consigliere Nina Pontén. För

ljus svarar Anders Shorty Larsson. Producent Lars-Gunnar Wesslegård och  Ivan Mathias Petersson. Kostym, scenografi Anna Fryberg Andersson. Mask, Lotta Petersson “Föreställningar” är en gästproduktion från Teater Limbo.

För recensionsbiljett eller bokning av intervju kontakta producent
Lars-Gunnar Wesslegård på tel. 0722 611417 eller mejla:  lgwesslegaard@hotmail.com.

Spelas: 18-21 aug, därefter ons-, tors-, lördagar kl. 19 och söndagar kl. 16 t.o.m. den
11 september. Adress: Strindberg Intima teater, Barnhusgatan 20, N:a Bantorget.
Info: 08-20  08 43.

 

WWW.PRESSBILD.COM