Inför lyckta dörrar
av Jean-Paul Sartre

Länk: PRESSMEDDELANDE | PRESSBILDER

Teater Spitze

Kontakt
Anna Molander
0768-53 80 01
teaterspitze@yahoo.se


PRESSMEDDELANDE

Inbjudan till premiär

Sartrepjäs aktualiseras med ifrågasättande av Teater Spitze

Om helvetet är ett slutet rum med tre människors skuld, vad är då himlen? Om du är dina handlingar, varför gör vi då varandra så illa? Om frihet är ångest, varför längtar vi då bort? Teater Spitze söker svaren i Jean-Paul Sartres existentiella enaktare, Inför lyckta dörrar, ett gästspel på Teater Peros stora scen med premiär den 16 oktober. I Anders Molanders regi blandas skräckfilmsestetik och romantik genom musik komponerad av Klas Hjortstam.

Iscensättning av helvetet i ett snedvridet rum
Hur skulle du reagera om du låsets in med två främlingar på obestämd tid? Natt och dag är upplösta, ingen tandborste behövs och ditt tidigare liv återkommer i ögonblicksbilder. Är vars och ens helvetet de andra två och varför har de placerat just de här tre människorna tillsammans? Teater Spitze undersöker och gestaltar i uppsättningen av Sartres, absurda, humoristiska och förtvivlade pjäs om människans ensamhet och tillvaro med andra människor. De befinner sig i varandras personliga helveten, i ett vitt svävande snedvridet rum. När vägens mål inte längre är självklar finns det plats för både tårar och skratt även i helvetet, för där resan tar slut börjar en ny.

Teater Spitze
Teater Spitze är en del av en ny teatergeneration, genom att iscensätta frågeställningar. Spetsen riktas mot uppluckrade normer, verklighetsbeskrivningar och frosseri i skilsmässor; det postmoderna samhällets konsekvenser. 2003 startade Teater Spitze som en oberoende scenkonstproducent av Anna och Anders Molander. Visionen är att skapa hängivna, provocerande och omskakande teaterupplevelser. Idag består gruppen av Anders Molander, regissör, skådespelarna; Anna Molander, Henrik Norman och Helena Carlsson, samt musiker Klas Hjortstam och ljusdesigner Gunnar Löfgren. Tidigare har publiken fått uppleva Heiner Mullers Hamletmaskinen på Moderna Dansteatern (2004) och Euripides Medea på Teater Pero (2004).

Premiär: 16/10, 2005
Scen: Teater Pero, Sveavägen 114, 113 50 Stockholm (www.pero.se)

Medverkande:
Manus: Jean-Paul Sartre i översättning av Eyvind Johnson.
Regi och bearbetning: Anders Molander
Musik: Klas Hjortstam
På scen: Inès: Helena Carlsson, Garcin: Henrik Norman, Estelle: Anna Molander, Vaktmästaren: Klas Hjortstam

Pressbokning för premiär den 16/10, kl. 16.00 och kontakt:
Pressbiljetter bokas via: teaterspitze@yahoo.se, alternativt via mobil 0768-538001

 

WWW.PRESSBILD.COM
Malmskillnadsgatan 41
111 38 Stockholm

070-796 66 95
info@pressbild.com