Claire Parsons
A Rose is a Rose is a Rose

PRESSBILDER

 

Information
Konst- och kulturutveckling, Västra Götalandsregionen
Sarah Melin
sarah.melin@vgregion.se
031-705 17 15

 


PRESSMEDDELANDE

En svängom med Linné

Upplev dans bland rosor och fräsare när det barocka går en match mot Linné. Föreställningen A Rose is a Rose is a Rose arbetas fram i ett dansresidens i Stadsträdgården i Lidköping under sommaren.

För att fira 300-åringen Linné har Lidköpings kommun bjudit in koreografen Claire Parsons som under juni kommer att ta fram en dansföreställning för hela familjen. A Rose is a Rose is a Rose är en föreställning inspirerad av Linnés resande i omgivningen och under juli och augusti kommer lidköpingsborna att kunna se två dansare och en musiker i Stadsträdgården, framför Rådhuset, vid Läckö Slott samt under De la Festival.

I en hyllning till Linné blandas nyfikenhet och humor med blommor och dans som ibland rör sig baklänges i tiden. Dansarna Jennie Lindström och Tove Salmgren samt musikern Anna Gustavsson bjuder på visuella överraskningar när de svingar sig ut mellan konst och vetenskap.

Den 31 maj flyttar Claire Parsons och dansarna till Lidköping för att påbörja repetitionerna. Gruppen
kommer under juni månad att arbeta tillsammans med en referensgrupp bestående av lidköpingsbor, vuxna och ungdomar, som ska fungera som bollplank under framtagandet av föreställningen. Redan 31 maj och 1 juni har man i chans att följa repetitionsarbetet bland blomstrande buskar och träd i Stadsträdgården i Lidköping.

Koreografen Claire Parsons engelsk-svenska bakgrund med dans- och teaterstudier i USA präglar hennes föreställningar där skarp udd möter drastisk humor. Hon har under de senaste åren dansat i Japan, Tyskland, Portugal, Latinamerika och Ryssland. Hennes senaste föreställning Vispar du? Togs även den fram genom ett dansresidens i Lidköping.
Dansarna Jennie Lindström och Tove Salmgren har tidigare arbetat med några av Sveriges framstående
koreografer, såsom Anna Vnuk, Christina Caprioli och Virpi Pahkinen.
Musiken i föreställningen a Rose is a Rose is a Rose är specialkomponerad av Anna Gustavsson som är utbildad klassisk slagverkare men arbetar ofta som musiker och kompositör inom teater och dans.

Repetitioner utomhus i Lidköping
Under eftermiddagarna i vecka 22, 24, 25 och 26 kommer repetitionsarbetet att äga rum utomhus, i
Stadsträdgården.

Speldagar i Lidköping
3 juli – 17.00 Premiär! Budkavlens invigning på Nya Stadens Torg
4 juli – 11.00 Föreställning på gräsmattan utanför Rådhuscafeét och 17.00 i Giacominaparken
5 juli – 14.00 & 15.00 Föreställningar vid Läckö Slott
17 och 18 augusti – 11.00, 13.00, 17.30, 20.00 Föreställningar spelas utomhus under De la Festival

Kontakt
För information om repetitionstider och möjliga intervjuer kontakta projektledare
Anna Ohlin Ek, anna.ohlin@lidkoping.se, 0510-770299, 0704-163938

Dansresidenset tas fram med anledning av Linné- firandet och är ett samarbete mellan Lidköpings kommun och koreografen Claire Parsons. Projektet genomförs med stöd från Västra Götalandsregionen, Statens Kulturråd och Linné 2007.

WWW.PRESSBILD.COM
070-796 66 95
info@pressbild.com